Handmade by de Boer

De man achter Handmade by de Boer    

Handmade by de Boer staat voor puur natuur, duurzaamheid en unieke ontwerpen. Michaël de Boer werkt alleen met natuurlijke materialen en haalt daarvan het beste naar boven.

Michaël de Boer is al meer dan 40 jaar met zijn handen aan het werk. Na afronding van zijn LTS is hij de opleiding Hogere Bouwkunde gaan doen. Michaël de Boer staat bekend om zijn creatieve oplossingen binnen de bouw en renovatie van monumentale panden. Eigentijds en tegelijkertijd tijdloos is zijn streven in zijn ontwerpen.  Zijn motto: niets is onmogelijk. Bedenk het maar en hij maakt het.

Zijn liefde voor natuurlijke materialen is terug te zien in de ontwerpen van Handmade by de Boer.

De ontwerpen

De tafelbladen zijn gemaakt van bijzondere houtsoorten. De bladen hebben de natuurlijk vorm van de boom en dat is aan de randen te zien. Elke tafel is uniek. Onder het unieke en duurzame tafelblad wordt een tijdloos stalen frame gemaakt die de tafel nog meer ‘body’ geeft. Door de vorm en de plaatsing van de poten is de tafel rondom te gebruiken. Op deze wijze krijg je een (eet)tafel die mensen verenigd. 

De mogelijkheid bestaat om de tafelbladen te kleuren. Hiervoor wordt ook alleen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

Alle bladen worden door Michaël persoonlijk uitgezocht in de houtzagerij. 

      

Staal is stoer en dit wordt nog stoerder als deze gebruikt wordt nadat het onder de wals vandaan komt. Het wordt niet gepoetst, geschuurd of geborsteld, het blijft puur natuur en eigentijds maar belangrijker: Staal is duurzaam.

      

Voor de bureaus worden elementen van vliegtuigen hergebruikt. Elk bureau is daardoor daadwerkelijk in de lucht geweest. Geen Chinese producties maar echte elementen. Deze flappen van vleugels zijn bewerkt zodat elk detail beter naar voren komt. In het ontwerp van de poten is rekening gehouden met de bouwstructuur van een vliegtuig.

Mogelijkheden

Naast de unieke ontwerpen en meubilair is Michaël altijd bereid om mee te denken met uw eigen ontwerp. Michaël denkt met u mee en houdt rekening met de bouwtechnische elementen in uw ontwerp.

Heeft u vragen of wilt u graag een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte of adviesgesprek.

 

Handmade by de Boer is een onderdeel van Buro de Boer